2010. október 19., kedd

desszertek cukor-, laktóz-, glutén-, és tojásmentesen

A nyers, vegán táplálkozás előnye, hogy mivel sem finomított élelmiszereket, sem állati eredetű hozzávalókat nem használunk, és gabonákat is csak igen kis mennyiségben, csírák formájában, ezeket az ételeket fogyaszthatják cukorbetegek, glutén-, tej- és tojás érzékenyek is.
Finomított cukor helyett aszalt gyümölcsökkel vagy mézzel édesítünk, ezért a cukorbetegek ezeket is mértékkel kell fogyasszák! Egyes desszertek kis mennyiségű búzacsírát is tartalmaznak, amire a gluténérzékenyeknek kell figyelni, ezt is mindig feltüntetjük a hozzávalók között.

De nem véletlen, hogy a cukorra, gluténra, tejtermékekre olyan sokan érzékenyek: azoknak is érdemes vigyázni velük, akiknek nem okoz feltűnő tüneteket a fogyasztásuk! Ezért vágtunk bele mi is a sületlenségek készítésébe, hiszem a kulináris élvezetekről, néha egy kis finomságról az egészséges élet útján sem kell lemondani, és ezt másokkal is szeretnénk megosztani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése