rólunk

Kassai Nóra Virág
Egész gyerekkoromat a vendéglátás környékén töltöttem, és később ettől megfertőződve én is édesapám pályáját választottam. Itthon és külföldön is magas színvonalú éttermekben, szállodákban dolgoztam, tanultam, figyeltem. Az elmúlt néhány évben azonban kezdtek megváltozni a dolgok. Azt hiszem ezt a változást elősegítette a jógagyakorlás illetve a tinédzser koromtól csiszolódó vegetáriánus életmód. Bár mindig is szerettem a munkámat, most szerettem volna valami tartalmasabbat nyújtani az embereknek. 
2009 karácsonyán vetettem bele magam a nyers élő ételek világába, és hamar meggyőződtem arról, hogy ezen az úton kell tovább haladnom. Sok az ellentmondó információ arról, mi is való az embernek, melyek azok az élelmiszerek, amelyek a legoptimálisabb egészségi állapot elérésében segítenek bennünket. Bennem is rengeteg még a kérdés, de azt gondolom, hogy mindenkinek saját tapasztalataira kellene hagyatkoznia, és nem irányzatok mentén élni életünket -legyen szó táplálkozásról vagy bármi másról az életben-, hanem önmagunkat figyelve elérni belső harmóniánkat, egyensúlyunkat.
A Sületlenségek része az utazásnak. Tartsatok velünk!
Egyéni kalandozásaim: http://extraszuz.blogspot.com/
Repka Ágnes                                                                                                                                      
Lelkes készítője vagyok a nyers és vegetariánus ételeknek, amire a saját egészségjobbító élményeken kívül a külföldi tapasztalatok is inspiráltak. Hiszem, hogy egészséges ételt készíteni tiszta, friss, helyi alapanyagokból lehet igazán. Én ezt választom a mi egészségünk és a Föld egészsége érdekében is. Vendéglátó főiskola és a közgazdasági tanulmányaim eredményeként az étel, egészség és környezet összekapcsolódott szemléletemben. Emellett egy civil szervezetnél gyerekekkel és fiatalokkal ismertetem meg a világ környezeti és globális kihívásait.
http://repakonyha.blogspot.com/ 
Panni (Kunszenti Anna)
Kislányom születése után, a szoptatási időszak végére nem éreztem magam túl fittnek. Állandóan fáradt voltam, testemben zavaró tünetek jelentkeztek, bár az orvosok mindent rendben találtak. Kerestem az utat, hogy miként lehetnék újra egészséges. Ekkor ismertem meg a lúgosítás fogalmát és vegán étrendre váltottam. Az étrendváltásnak, különösen a zöld turmixoknak köszönhetően visszatért az energiám, azóta nem érzek ólmos fáradtságot és megszűntek a zavaró tüneteim is. Amikor megismertem a nyers étkezést, egy teljesen új világ nyílt meg előttem. Leginkább a desszertek lelkesítettek fel, mivel ezek a finomságok finomított cukor, liszt és tojás nélkül készülnek valamint megmarad bennük az életerő! Így sokkal egészségesebb hagyományos társaiknál, bár ezeket is mértékkel szabad csak fogyasztani. A mértékkel elfogyasztott, nyers finomságok falatkái azonban valódi tápértékkel rendelkeznek. Szeretném, ha az emberek megismernék, hogy az édesítésnek számtalan módja van a cukor használatán túl és rájönnének, hogy az egészségük kulcsa a saját kezükben van.